A módszertani kiadvány nagy segítség lehet azok számára, akik környezettudatos tábor megszervezése mellett kötelezik el magukat.

Maga a kiadvány alapvetően két részre bontható. Az első felében az ökotábor kialakításához szükséges alapvető információkkal látja az olvasót – különös figyelmet szentelve a tábori épületek és helyiségek kialakítására, valamint az élelmiszer- és ivóvízellátásra.

A második, nagyobb hangvételű fejezetben olyan, a környezeti nevelés támogatásához hasznos eszközökkel ismerteti meg a szerző az érdeklődőket, melyek „segítik a környezeti nevelés érvényesülését, a környezet iránti felelősség megalapozását”. Találhatóak itt többek között jobbnál jobb társasjáték ajánlók, memóriakártyák – sablonnal, ökocímkékkel kapcsolatos információk, barkácsolásra ösztönző, otthon is elkészíthető DIY mini terrárium, Nemzeti parkokról tudnivalók és még sok minden más… S hogy mik ezek? Az kiderül a teljes kiadványból, amely itt érhető el:

Dr. habil Radács Marianna – Ötletek zöld(ebb) tábor szervezéséhez

A kiadvány szerzője Dr. habil Radács Marianna az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány szakértője, SZTE JGYPK Környezet-biológia és Környezeti Nevelés Tanszék habilitált docense.

A kiadvány az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány megbízásából az EFOP-1.2.12-17-2017-00006 „A tábor összeköt – Erzsébet Táborok” című projekt finanszírozásában jelent meg.

Kiemelt kép forrása: saját szerkesztés

Megosztás